Oversigt over faciliteter

Dania Kollegiet minder i opbygningen om et almindeligt lejlighedskompleks, men har som andre kollegier en række fælles faciliteter og aktiviteter. Kollegiet kan blandt andet byde på:

Fællesrummet i Fælleshuset kan lejes året rundt til fester, sammenkomster, fødselsdage mv. Der er plads til 40 spisende gæster, og i Fællesrummet er der køkken med komfur, mikrobølgeovn, fryser og køleskabe. Der er også en bar med musikanlæg og discolys.

Motionsrummet har bl.a. motionscykel, løbebånd mv. og kan benyttes af alle kollegiets beboere. Læs mere her.

Studierummet kan benyttes til eksamensforberedelse, gruppearbejde eller læsning mv. Læs mere her.

TV-stuen kan benyttes kan benyttes til mindre arrangementer som f.eks. film- eller fodboldaftener. Læs mere her.

Cykelværksted: I kælderen under Helsingforsgade 11 er der et lille cykelværksted. Der er et lille arbejdsbord, med værktøjskasse og en arm man kan holde din cykel oppe.

Støvsuger : Der er 3 støvsuger til rådighed for alle beboere på kollegiet. Støvsugerne er i kælderen under Helsingforsgade 11, hvor de er i nogle skabe overfor vaskerummet.

Grønne arealer: Der er en række grønne arealer på Dania Kollegiet, som man frit kan benytte til f.eks. til solbadning, læsning og grillning (Dania Kollegiet stiller egne grille til rådighed), eller til en fodboldkamp på kollegiets fodboldbane (med tre-mandsmål).

Internet er betalt over huslejen på Dania Kollegiet. Alle lejemål råder over 250/250 Mbit-fiberbredbånd fra Bolignet-Aarhus (kan opgraderes mod betaling). I alle lejemål er der et internetstik i væggen, hvilket vil sige, at man selv skal sørge for en trådløs router, såfremt man ønsker trådløst internet.

TV-pakke: Dania Kollegiet har valgt Bolignet-Aarhus som TV-udbyder. Hvis man ønsker at se TV, skal man selv kontakte Bolignet-Aarhus. Priser på deres pakkeløsninger kan ses på deres hjemmeside Læs mere på Bolignet-Aarhus hjemmeside.

Vaskeri med studievenlige priser. Kollegiet råder over to betalingsvaskerier med i alt 10 vaskemaskiner og 4 tørretumblere. Prisen for en vask er 9-11 kr. afhængig af det valgte program. Der er dog halv pris på vask og tumbling i dagtimerne mellem kl. 8-16 i sommerhalvåret (1. april til 1. november) financieret af vores solceller (se nedenfor), mens der er fuld pris hele tiden i vinterperioden, da solen ikke skinner nok i denne periode til at dække el-omkostningerne.

Solceller på taget af Helsingforsgade-bygningerne dækker størstedelen af kollegiets kollektive elforbrug (85-87% i sommermånederne). Solcellerne muliggør i sommerhalvåret også billigere vaskepriser i dagtimerne, da kollegiet i denne periode producerer sin egen strøm.

Parkering: Der er gode parkeringsmuligheder på Dania Kollegiet. Kollegiet har to parkeringspladser på kollegiegrunden, og der er både cykelstativer og cykelskure (med afmærkede pladser til hvert lejemål).

Opbevaringsrum: I kældrene er der opbevaringsrum på ca. 3 m³ pr. lejlighed.

Oversigtskort:

Oversigtskort Dania
SIDST OPDATERET 20-07-2018
© 2021 Dania Kollegiet. Login