Varmemesterens FAQ

Her finder du de ofte stillede spørgsmål til Varmemesteren: Akut-numre, lån af boremaskine, mistet nøgle, rensning af afløb, udluftning, parkering – du finder det hele (læs: det meste) her! For generel information om forholdene på kollegiet læs varmemesterens velkomst og kig i beboermappen. Bemærk: Der er forskel på hvor man bor og hvordan lejlighederne er indrettet; derfor er der omtalt flere muligheder ved flere emner.


Akut hjælp

Ved en akut opstået situation inden for normal arbejdstid (mandag – fredag ca. 7:30 – 16:00) tilkald da varmemester Henri Olesen på tlf. 21 66 54 36

Hvis han er på ferie, er syg, har afspadsering eller på anden måde er fraværende, så omstilles der automatisk til hans afløser Svend Jørgensen.

Ved en akut opstået situation uden for normal arbejdstid
(mandag – fredag før 7:30 og efter 16:00 samt weekend) tilkald da:

Låse-service (Byens Låse) 86 10 65 00
El-firma 86 27 08 66
VVS-service (Vand/Varme) 86 75 58 12
Kloak-service 86 75 58 12
Bolignet-Aarhus kabel-tv 82 50 50 50
Bolignet Aarhus Support (Internet) 82 50 50 50
Alarm (ulykke) 112
Politi (fx ved indbrud) 114
Skadeservice Polygon (afdækning,
vand-, brand- og stormskader)
70 11 00 44

Har du problemer med at se numrene, når du browser denne side på din telefon? Vend da telefonen på siden (landscape mode). En liste med akutnumre findes også på en seddel uden for døren ved varmesterkontoret.


Mistet nøgle

Hvis du har mistet din nøgle, kan du inden for normal arbejdstid kontakte varmemesteren.

Uden for normal arbejdstid kan du for egen regning ringe til en låsesmed. Find nummeret på låsesmeden ovenfor eller se opslaget med akut på en seddel ved varmemesterkontoret.

Er din/jeres nøgle bortkommet kan låsen (for egen regning) omstilles ved henvendelse til varmemesteren. Ved fraflytning vil låsen altid blive omstillet, hvis der mangler nøgler, så udgiften vil altid komme.

Opbevar evt. en ekstranøgle hos din nabo eller venner.


Intern flytning

Hvis du bor på kollegiet og ønsker at søge intern flytning, så kan du læse mere herom i Kollegiekontorets beboermappe.


Internet

Dania Kollegiets internetforbindelse leveres af Bolignet Aarhus, og har du problemer med forbindelsen, så er det dem, du skal ringe til. Varmemesteren har ikke noget med internetforbindelsen at gøre. Beboerne på Dania Kollegiet betaler et månedligt beløb til Bolignet Aarhus over huslejen, og har derefter frit internet (kan opgraderes til højere hastighed ved at kontakte Bolignet Aarhus).

Hvis du oplever problemer med din forbindelse, så kan du tjekke driftstatus for Bolignet Aarhus, og se om der er registreret problemer i bydelen eller på Dania Kollegiet. Ellers kan du altid ringe til Bolignet Aarhus support på tlf.: 82 50 50 50


TV (Bolignet-Aarhus)

Antennesignalet på kollegiet leveres af Bolignet-Aarhus. Hvis man ønsker at se TV, så skal man bestille et abonnement, hvilket kan gøres på Bolignet-Aarhus’ hjemmeside (http://bolignet-aarhus.dk/tv-internet-og-telefoni/tv/). TV betales altså ikke over huslejen. Der er et oprettelsesgebyr på 450 kroner og den mindste TV-pakke med de mest essentielle kanaler (primært DR1 og TV2) koster 89 kroner pr. måned. Oprettelsesgebyret går til at betale en tekniker for at komme ud på kollegiet og åbne for signalet til den pågældende lejlighed. Hjælp til kanalsøgning, priser på større TV-pakker og så videre kan også findes på Bolignet-Aarhus’ hjemmeside. Varmemesteren kan ikke hjælpe med opsætningen af TV og ved problemer skal man selv sørge for at kontakte Bolignet-Aarhus’ kundeservice (tlf: 82 50 50 50).


Boremaskine, stige og vinduesvasker

Følgende kan lånes af varmemesteren:

  • Slagboremaskine
  • Vinduevasker med langt skaft
  • Stige

Udluftning

Din bolig skal luftes ud, og det er dit ansvar.

Udluftningen forhindrer, at du får et dårligt indeklima ved at du får fugten ud. Et menneske genererer en del fugt i løbet af en dag, og det er ikke kun ved madlavning og bad, at der skal skiftes luft i lejligheden; udåndingsluften er også fyldt med fugt.

Der er ventiler til at få luft ind og ud af lejligheden. Det kan ‘trække’ fra disse, især på kolde dage, og da kan man lukke dem. Det må dog foreslås, at de står åben til daglig, da man derved får skiftet luften ud. Lukker man dem, skal man lufte ud 10 min. flere gange dagligt.

Nogle ventiler er ‘bare’ ud til det fri, mens andre er tilsluttet udsugningssystemet – f.eks. er emhætten tilsluttet udsugningssystemet.


Røg alarmen

Der sidder en røgalarm i hvert værelse på Dania.
Denne kan finde på at bippe hvis der er funktions fejl eller noget med batteriet.

Ista, som er det firma der har sat dem op, kan kontaktes på tlf. 77 32 32 32
Hvis man piller en alarm ned, så koster det over 1000 kr at få en ny op.

Skal den pilles ned så lav en film med at den bipper og tydeliggør at det er aften/ nat så Ista og varmemesteren kan se at det var en nødvendighed at pille alarmen ned.
Kontakt derefter varmemesteren på mail. Oplys at den er pillet ned, adresse og telefon nr.


Afløb

Du skal huske at rense dit afløb i badeværelset med jævne mellemrum (ellers stopper det). Der er tre typer afløb på Dania Kollegiet. Se nedenfor hvordan du tilgår og renser dem.

Type 1 – ‘koppen’ (sidder i de fleste lejligheder)

Først skal dækslet af. Dernæst skal man have en plastik-tragt op (det gør man ved at tage en plastikpose på hånden og stikke hånden ned i hullet og hive tragten opad. Nu er ‘koppen’ blotlagt. ‘Koppen’ er en art lugt-stopper og har til formål at forhindre lugt fra kloakken i at komme ind i lejligheden. Læg mærke til at der på ‘koppen’ er en stålhank; find den og hiv op (det er ret nemt). Begge dele rengøres over det åbne afløb eller ned i en pose. Hvis der er store klatter, så hæld det i en pose, men er det ikke så meget, så er det o.k. med afløbet. Brug masser af vand til at få det klamme stads væk og skyllet ud.

Type 1 - Koppen

Type 2

Type 2 er lidt nemmere end type 1; her skal man tage en plastikpose på hånden (det anbefales i hvert fald) og stikke hånden ned i hullet og hive til opad. Således får man ‘lugtstopperen’ op. Denne renses med masser af vand fra bruseren. Hvis der er store klatter, så hæld det i en pose, men er det ikke så meget, så er det o.k. med afløbet. Men brug masser af vand til at få det væk og ud med.

Type 2 afløbsrensning

Type 3 – afløbene på Dania III

Som ovenfor: plastikpose/plastikhandsker anbefales; skru skruer ud, tag beholderen op og rengør den med masser af vand hen over afløbet.

Type 3 afløbsrensning1 Type 3 afløbsrensning2 Type 3 afløbsrensning3 Type 3 afløbsrensning4 Type 3 afløbsrensning5 Type 3 afløbsrensning6

Vandhaner

Det eneste, man selv må skrue af, er perlatoren, som sidder i spidsen af hanen. Den kan man rense i et kalkmiddel.

Perlator
På billedet ovenfor ses en perlator, der er skilt ad.


Kalk og afkalkning

Der er en del kalk i vandet her på Dania. Det betyder at brusevæggen kalker til ligesom vandhanerne også bærer præg af det. Hvis man med jævne mellemrum gør rent, skulle det ikke betyde noget. Hvis man derimod ikke gør noget så ‘hænger man på den’ på udflytningsdagen, og så kan det være svært at få af.

Varmemesteren kan tilkalde en rengøringsmand (for egen regning) til de grove tilfælde, men Plus Kalk og saften fra en citron kan gøre meget i hverdagen.

På spidsen af vandhanerne sidder der en perlator, der samler kalk, sparer vand og laver en god stråle. Denne skal også afkalkes af og til. Man kan f.eks. lægge den i Plus Kalk en halv dags tid, men man kan f.eks. også lægge den i eddike.

Man kan også skille brusehovedet ad og afkalke det på samme måde. Husk at lægge mærke til, hvordan den skilles ad, så du kan samle den igen.
Rens brusehoved


Cykler og knallerter

Cykler bør stilles i cykelskurene eller på cykelpladserne.

Hver lejlighed har sin egen personlige cykelplads i en af skurene. Ved at klikke på dette link kan man se en oversigt over hvilket skur, der er tilknyttet de enkelte lejligheder.

Hvis man har en speciel cykel, så kontakt varmemesteren om, hvordan den bør opbevares.

Cykler og knallerter må ikke stå mellem bygninger, på smalle steder på stisystemet eller foran skraldspande og lign., da brandvæsnet skal kunne komme frem i tilfælde af brand. Endvidere så er cykler ofte i vejen om vinteren, når der fjernes sne, så tænk gerne over hvor du stiller din cykel på den årstid.

Der er en luftkompresser til at fylde luft på din cykel. Den findes nede ved Varmemesterens skur (ved parkeringspladsen ud for nr. 9), og man kan åbne ind til den med sin husnøgle. Cykelvask må foretages om sommeren (slange og vaskespand er ved kompressoren).


Motorcykel

Kontakt varmemesteren for info om holdeplads mv.


Pulterrum

Hver lejlighed har et pulterrum. Nogen har det i samme blok som de bor, andre i en anden blok. Pulterrummene er ikke specielt store, men dette er ingen undskyldning for at tage gangarealerne til hjælp til opbevaring; alt hvad der måtte stå i pulterrumsgangene fjernes uden varsel. Er der behov for opbevaring af køleskab eller tøjskab fra lejligheden, så kan varmemesteren måske være behjælpelig, idet kollegiet har et rum til disse ting. OBS rummet kan være fyldt op, så det er ikke sikkert der er plads. Kontakt varmemesteren


Trækvogn

Kollegiet har en trækvogn, som man kan låne ved flytning eller f.eks. transport af nye møbler og lign. Trækvognen er låst fast og skal efterlades aflåst efter brug. Er der skader på vognen skal dette meldes til varmemesteren.

Kontakt varmemesteren for at få nøglen.


Rengøring ved fraflytning

Se gode tips under ved fraflytning.


SIDST OPDATERET 26-09-2018
© 2023 Dania Kollegiet. Login